Ongecategoriseerd

Groener rijden in Grimbergen

De Vlaming kan met recht en rede een mobiliteit-luxepaardje genoemd worden. De flexibiliteit die een eigen wagen ons biedt, is voor velen van ons nog steeds onklopbaar. Daar zal op korte termijn niet veel verandering in komen. Welke krachtbron we voor onze verplaatsingen zullen gebruiken, dat zal de komende jaren wél ingrijpend veranderen. Tientallen miljarden worden er jaarlijks in de elektrische wagens geïnvesteerd, wereldwijd.

Hoe zit het eigenlijk met de oplaadmogelijkheden in Grimbergen? Grimbergen beschikt vandaag over zeven laadpunten, waarvan twee privé- en vijf publieke initiatieven. Daarvan liggen er vier in Grimbergen, en telkens één in Humbeek, Beigem en Strombeek-Bever. Grimbergen presteert gemiddeld ten opzichte van haar buurgemeenten wat aantal inwoners per laadpunt betreft: Grimbergen (5290 inwoners/laadpunt, zeven laadpunten), Kapelle-op-den-Bos (9382, 1), Londerzeel (3677, 5), Meise (6308, 3), Merchtem (4025, 4), Vilvoorde (3637, 12), Wemmel (16130, 1) Zemst (5810, 4).

De situatie is dus zeker niet slecht, maar het kan beter! In Strombeek-Bever mogen er wat ons betreft zeker nog enkele laadpunten voorzien worden, bv. op het Sint-Amandsplein dat binnenkort wordt heraangelegd, of op de nieuwe parking aan Sporthal Vertommen. Keep up the good work en binnenkort ademen we met z’n allen weer wat schonere lucht in. Niet alleen de groenen, ook de liberalen zitten in met het milieu!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *