Gemeente, Milieu en energie

Opruimen Rodepoort

Op woensdag 4 juli omstreeks 17 u werden de buurtbewoners van de Rodepoortstraat en Grotewinkellaan in Strombeek-Bever opgeschrikt door het geluid van twee bosmaaiers, gebruikt om het 1,5 meter hoge onkruid af te maaien op de rodepoortsite. Deze plaats, waar regelmatig kinderen spelen en mensen hun hond uitlaten, verdiende een opknapbeurt wegens een jammerlijk chronisch gebrek aan onderhoud door het gemeentebestuur.

We hebben met het warme weer veel klachten ontvangen van bewoners die het snoei-onderhoud van gemeentelijk openbaar domein ruim ondermaats vinden. Aangezien ikzelf uitkijk op de rodepoortsite in Strombeek-Bever en het onkruid mij hier ook begon te vervelen, vond ik dat we daar met de liberale jongeren iets aan moesten doen.

Voorzitter Wouter Jaspers

Het resultaat mag er wezen: een gebied van 80 bij 25 meter werd afgemaaid en op die manier teruggegeven aan de wandelaars en kinderen. Een werk dat drie uur duurde met vijf personen. Iets wat ons betreft onder de verantwoordelijkheid van de bevoegde schepen (van werken in eigen beheer) valt.

v.l.n.r.: Frederik De Pauw, Steven De Prins, Tristan Van Eyken, Dieter Goovaerts, Wouter Jaspers

De liberale jongeren pleiten, net als Open VLD, voor het inhuren van privé tuinbedrijven. Zij kunnen de opgelopen achterstand in onderhoud, die dit jaar uitzonderlijk hoog is door de warme temperaturen, mee helpen wegwerken.

CD&V en Groen pleiten voor het onderhoud van grasperkjes door geëngageerde burgers. Een leuk voorstel, zolang het weer de plantengroei wat meer tegenwerkt en de grasperkjes beperkt blijven in oppervlakte. Voor de rodepoortsite, vroeger een voetbalveld, en andere terreinen is dit onbegonnen werk.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *