Gemeente, Milieu en energie, Mobiliteit

Brusselse Ring vlotter laten rijden?

Gemeenteraad stemt motie om Brusselse Ring 100 km/u te maken

De gemeenteraad heeft een motie goedgekeurd om de maximale snelheid op de Brusselse Ring (R0) te verlagen naar 100 kilometer per uur. De motie werd overgemaakt aan Ben Weyts, Vlaams Minister voor Mobiliteit. “De ring, die dwars door Strombeek-Bever loopt, brengt zeer veel luchtvervuiling mee en veroorzaakt ernstige bewezen risico’s voor de gezondheid van de buurtbewoners”, legt milieuschepen Eddie Boelens (Groen) uit. “Het is algemeen bekend dat een verlaging van de snelheid ervoor zorgt dat auto’s gemiddeld minder brandstof per kilometer verbruiken en tevens minder CO2 en andere uitstoot produceren. De ingreep zou tevens licht positieve gevolgen hebben op de doorstroming én verkeersveiligheid. Ook de geluidsoverlast zal hierdoor dalen.”

Bron: hln.be

Waarom niet verder nadenken?

Wie al eens de R0 neemt tussen 7u en 19u, weet dat 100 km/u rijden een utopie is. Waarom wordt er dan gevraagd om de snelheid naar 100 km/u te verlagen? Waarom gewoon de snelheid verlagen zonder meer?

Jong VLD heeft op zich geen probleem met het verlagen van de snelheid, ook niet tijdens de daluren. Wel zouden wij er graag iets extra aan koppelen. Met een maximum snelheid van 100 km /u zou het perfect mogelijk zijn om 4 rijstroken te voorzien tussen E40 (richting Gent) en E40 (richting Leuven). Wanneer er dan nog wordt aangedrongen om de Ring te ontdubbelen op deze plaats, zal het verkeer een stuk vlotter kunnen rijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *