Gemeente, Jeugd

Plaats voor jeugd aan Charleroyhoeve

Het vredegerecht, nu nog gelegen aan de Charleroyhoeve, verhuist naar Meise. Als Jong VLD pleiten we voor de verhuis van jeugdhuis Rafiki naar deze centralere locatie.
De huidige locatie van Rafiki in het jeugdontmoetingscentrum (JOC) heeft een aantal nadelen. Ten eerste zorgt de afgelegen ligging voor een moeilijke verplaatsing met de fiets en we horen eveneens dat een betere bereikbaarheid de ouders meer gerust zou stellen. Vervolgens krijgt de Grimbergse jeugd het signaal in een ver hoekje weggeduwd te worden, alsof ze niet welkom zijn in het centrum. Dit gevoel doet hen nog al te vaak de verre verplaatsing maken naar jeugdhuizen in de buurgemeenten.
Een verhuis van JH Rafiki naar de site Charleroyhoeve, zou alle bovenstaande problemen kunnen oplossen. Om de buurtbewoners zoveel mogelijk overlast te besparen, moet er bij de verbouwing geïnvesteerd worden in uitstekende geluidsisolatie. Een nog betere piste zou de heropbouw van de ingestorte achtervleugel zijn.
Nog vóór de bouw van het JOC was Open Vld trouwens voorstander van de inplanting van het jeugdhuis in de site Charleroyhoeve. Met het nakend afscheid van het gebouw van Jeugdhuis Mamoet, dat destijds eveneens van dezelfde mening was, staan de sterren daarom gunstig om een nieuw hoofdstuk te beginnen voor de jeugd!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *