Gemeente, IT en nieuwe media

Grimbergen 2.0

Als jongeren zouden wij met onze gemeente graag de stap zetten naar een Grimbergen 2.0 !
Het is vandaag één en al digitalisering dat de klok slaat. Jongeren gebruiken dit voor verschillende doeleinden, maar het belangrijkste is dat ze hierdoor sneller en eenvoudiger communiceren. Dit moet ook in Grimbergen kunnen!

Digitale wereld

Tegenwoordig is het van alle leeftijden: iedereen geeft via de digitale weg graag zijn mening over wat er in de gemeente gebeurt. Via deze kanalen bereikt men immers vaak sneller de juiste mensen. Snel communiceren met elkaar behoort tot de standaard, als jongeren willen we dit dan ook doortrekken op gemeentelijk niveau.

Communicatiemodel anno 2017

Onze inwoners kunnen via digitale weg makkelijk bereikt worden, daarom zou de gemeente ook veel meer via deze weg moeten communiceren. Het is een eenvoudige en snelle manier om een vraag te stellen aan de gemeente. Vandaag is het vaak zeer omslachtig om een antwoord te verkrijgen. Jong VLD pleit dan ook voor een communicatiemodel waar we anno 2017 wél mee kunnen werken.

 

 

 

Ticketing

Vooreerst stellen we een ticketingsysteem voor. Dankzij dit systeem worden alle vragen en problemen gesteld via sms, mail, telefoon, … via één viercijferig nummer (waarom niet 1850). Het systeem maakt dan automatisch een ticket aan dat wordt vervolgens doorgestuurd naar de juiste dienst. Dit systeem kan in de toekomst nog evolueren en wordt in tal van bedrijven alsook in verschillende steden en gemeenten reeds gebruikt.
Verder willen we dat de gemeente burgers ook informeert via sociale media en via één centraal kanaal. Voor bepaalde lokale gebeurtenissen kunnen de inwoners zelf geïnformeerd worden via sms en/of mail. Bijvoorbeeld voor noodtoestanden of de grote Grimbergse evenementen, zodat niemand deze hoeft te missen!

Uw kind inschrijven in een school of crèche zou ook niet langer moeten gebeuren door eerst een nachtje voor de school te kamperen. Dit zou echt wel allemaal digitaal kunnen.
Kortom, als jongeren willen we graag de overstap maken naar een Grimbergen 2.0.

Eerste schepen Chris Selleslagh: “Uiteraard sta ik helemaal achter het idee van onze jongeren, de burger heeft hier echt nood aan. Als schepen zal ik dankzij deze concepten dan ook veel sneller kunnen communiceren en dossiers behandelen.”

Er zijn al enkele bestaande voorbeelden waarin onze gemeente communiceert via een Facebook-pagina: Toerisme GrimbergenBibliotheek Grimbergen, Politie Grimbergen en recent nog Openbare Werken Grimbergen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *